Te veel vocht in je woning hebben kan erg vervelend en schadelijk zijn. Vochtbestrijding kan hierbij uitkomst bieden. Hoe kan het nu gebeuren dat jouw huis te vochtig wordt? Hier kunnen verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen. Je kunt te maken hebben met:

  • opstijgend vocht
  • doorslaand vocht
  • vocht in de kelder

Wat houden deze drie verschillende categorieën nu precies in? Bij de eerste gaat het om natte muren, doordat grondwater hierin omhoog trekt. Dit kan leiden tot vochtplekken op de muur, tot loslatend behang en afbladderend pleisterwerk. Maar nog vervelender, het zorgt ook voor een te hoge luchtvochtigheid binnenshuis en voor een muffe geur. Dit zijn allemaal redenen om nooit te lang te wachten met vochtbestrijding. Heb jij te maken met het tweede type vochtprobleem, dan gaat het eigenlijk altijd om verouderde muren. Deze worden poreus en als de regen er dan tegenaan slaat, dringt dit de muur binnen. Voegwerk kan hierdoor loslaten, stenen kunnen gaan scheuren en binnenin de muren kan schimmel ontstaan. Bij de kelder ontstaan vaak het snelst vochtproblemen, vanwege grondwater dat door de keldermuren en keldervloer naar binnen trekt. Ook hier zorgt de hoge luchtvochtigheid voor problemen, zoals schimmels en nare geuren. Door vochtbestrijding los je de genoemde problemen eenvoudig op.

Hoe ziet vochtbestrijding er uit?

Om problemen door een te hoge vochtigheid in je woning te voorkomen, is het dus belangrijk om van vochtbestrijding gebruik te maken. Hoe gaat dit nu in zijn werk? Er zijn verschillende oplossingen voor de verschillende genoemde problemen. Heb jij in jouw woning te maken met een opstijgend vochtprobleem, dan ligt het probleem in de muren van de begane grond en dan natuurlijk vooral dat deel dat dicht bij de grond zit. Dit zal dan behandeld worden in de vorm van injectie met een speciale gel, die voorkomt dat grondwater nog langer op kan stijgen. Vochtbestrijding bij doorslaand vocht gebeurt door de woningmuren van buitenaf weer waterdicht te maken. Hiervoor wordt een waterafstotend materiaal geïmpregneerd, waardoor regenwater niet meer in de muur terecht kan komen. Voor de kelder, tenslotte, is een speciale vloeistof ontwikkeld. Om deze aan te kunnen brengen, worden er eerst kleine gaatjes geboord in de keldermuren en de –vloer. Deze worden vervolgens door middel van een speciale injectiemethode geïnjecteerd met de vloeistof. Zodra deze in aanraking komt met vochtigheid, vormt het zich om tot een gel die water tegenhoudt. Door gebruik te maken van de nodige vormen van vochtbestrijding, zorg je er dus snel en eenvoudig voor dat je huis vochtvrij wordt. Vaak duurt de klus maar een dag, terwijl je er de rest van je leven van profiteert!

Vijf offertes opvragen

Heb jij last van een vochtig huis en zou je dit graag op willen lossen door middel van vochtbestrijding? Dan is het verstandig om naar de website vochtbestrijding-offerte.be te gaan. Hier kun je heel eenvoudig offertes opvragen van verschillende bedrijven in jouw regio, zonder dat je hier veel voor hoeft te doen. Je vult eerst je adresgegevens in, vervolgens de plaats in huis waar je te maken hebt met een vochtprobleem en vervolgens kun je nog een toelichting geven op het probleem, bijvoorbeeld hoe hoog de laag water is die op de keldervloer staat of hoe groot de vochtplekken in de muren zijn. Als je dat allemaal ingevuld hebt, dan stuurt deze site jouw gegevens naar vijf bedrijven in jouw buurt. Jij krijgt vervolgens gratis en geheel vrijblijvend offertes van hen. Zo zie jij snel bij wie jij het best terecht kunt voor het regelen van de vochtbestrijding voor jouw huis!