Wie had van tevoren kunnen voorspellen dat het uitkiezen van een goed dak voor ons nieuwe huis een van de meest stressvolle beslissingen zou zijn die we zouden nemen? Het bouwen van een nieuw huis is niet niets en als je dit al eens gedaan hebt dan weet je precies waar we het over hebben. Het is een geweldige ervaring, begrijp ons niet verkeerd, maar tegelijkertijd is het ontzettend druk, lastig en gewoon een erg stressvolle periode. Er zijn wel honderden beslissingen die je moet maken en zelfs als je dat hebt gedaan moet je het regelmatig nog eens doen omdat er weer dingen zijn die roet in het eten gooien. Soms stond het huilen ons nader dan het lachen, maar het vooruitzicht van het hebben van ons droomhuis hield ons altijd weer op de been. Het kiezen van het dak, daar hadden we eigenlijk helemaal niet zo bij stilgestaan. Er was ons amper gevraagd wat voor buitenmuren we wilden hebben, dus we hadden eigenlijk verwacht dat hetzelfde voor het dak op zou gaan, maar niets was minder waar. Daar sta je dan, met nul komma nul kennis van wat een dak nu precies moet hebben. We zijn toen gaan googlen en zo kwamen we na een tijdje uit op de website van Interexpress. Zij leveren prachtige epdm dakbedekking voor een mooie prijs.

  • Epdm dakbedekking op maat
  • Epdm daktotaalpakketten
  • Epdm standaard dakrollen
  • Epdm stroken

Met de weinige kennis die we hadden, besloten we maar gewoon eens contact op te nemen met het bedrijf om te zien wat ze ons konden vertellen over het aanschaffen en aanleggen van een epdm dak.

Een totaalpakket voor een epdm dak

De medewerkers van Interexpress zijn zeer vriendelijk en hebben ons goed te woord gestaan. Ze legden ons alles uit wat we wilden weten. Aan het einde van het eerste gesprek hebben mijn man en ik lang overlegd. Het gesprek voelde erg goed aan en eigenlijk was ik wel zo ver om meteen een epdm dak aan te schaffen en er maar gelijk weer vanaf te zijn. Mijn man dacht daar echter anders over. Alhoewel hij enthousiast was over een epdm dak wilde hij toch nog even verder kijken. Op zich ook wel goed, met zoiets belangrijks als een dak wil je ook niet over een nacht ijs gaan en dus bekeken we ook nog andere opties. We bleven echter maar terugkomen bij het epdm dak. Het is net winkelen! In de eerste winkel zie je een leuke trui, maar je koopt hem niet, want het is past de eerste winkel waar je binnenstapt en uiteindelijk koop je hem alsnog. Met het epdm dak ging het ongeveer hetzelfde voor ons. Na een aantal andere bedrijven en soorten daken bekeken te hebben, konden we maar een conclusie trekken: we wilden voor dit dak gaan!

Een Europees epdm dak

Er zijn twee soorten epdm daken. De Europese en de Amerikaanse variant. De Amerikaanse versie is betalkt. Dit betekent dat er meer onderhoud geplaagd moet worden aan het dak en ook het aanleggen ervan duurt langer door een verlengd proces dat er aan vooraf moet gaan, maar het dak is wel een stuk dunner dan de Europese versie en veel mensen vinden dat esthetisch een stuk mooier. Bij Interexpress.be legden ze ons echter uit dat dit amper verschil maakt en dat er niet ineens allerlei mensen zullen zijn die je zullen bekritiseren op je “dikke epdm dak”. De Europese variant is onbetalkt en is daardoor een stuk sneller aangelegd en heeft veel minder onderhoud nodig! Een veel betere keuze dus!