Noorderlicht reizen en fotografie naar Lapland IJsland Lofoten Noorwegen - Waar en wanneer Noorderlicht zien

Laat je eens verassen door een schitterende omgeving en kies voor een Noorderlicht vakantie. Het ligt vaak voor de hand om een vakantie naar het warme zuiden te boeken. Een zon, zee en strand vakantie is eigenlijk bijna een onderdeel van de Nederlandse cultuur. Je hoort er eigenlijk niet bij als je aan het einde van de zomer niet een mooie bruine kop hebt. Dus je denkt er vaak niet eens over na en bent direct al aan het zoeken naar een vakantie richting landen als:

 • Spanje
 • Italië
 • Egypte
 • Griekenland
 • Turkije

Het zuiden is natuurlijk een mooie vakantiebestemming. Het is er lekker warm, het water is er azuurblauw, het eten is er vaak heerlijk en je kunt in het zuiden dus prima even helemaal tot rust komen. Maar dat is meteen ook het probleem. Als je al vaker naar de zon bent gegaan voor de vakantie, dan weet je precies wat je kunt verwachten. Je ligt dus hele dagen aan het strand met een boek en af en toe ga je een beetje rondkijken. Vaak doe je met een excursie. Je maakt een paar foto’s voor het archief en voor je het weet ben je weer thuis en hervat je de dagelijkse routine. Het is dus een beetje saai. Je volgt eigenlijk elk jaar dezelfde routine en niets maakt daardoor nog echt indruk. Gooi daarom gewoon eens het roer helemaal om en ga niet naar het zuiden, maar naar het hoge Noorden. Het contrast tussen een vakantie in het hoge noorden en het zuiden is echt enorm groot. Als je bijvoorbeeld kiest voor een Noorderlicht vakantie, dan is het verstandig om naar Lapland te reizen. Tevens is het verstandig om de vakantie in de winter te boeken, want dan heb je de meeste kans om het Noorderlicht te zien. Dus het zal ook lekker koud zijn als je kiest voor een Noorderlicht vakantie. Maar daar staat wel tegenover dat je kunt genieten van adembenemende landschappen, witte lakens die over het landschap liggen, ongerepte natuur, schitterende uitzichten en dan hebben we het nog niet eens over het Noorderlicht gehad. Natuurlijk wil je het Noorderlicht zien tijdens een Noorderlicht vakantie. Als je dit ook echt ziet, dan weet je weer hoe het voelt om echt onder de indruk te zijn. Je zult alles om je heen even vergeten. Zodra je oog in oog staat met het noorderlicht, dan weet je niet eens meer dat je het koud hebt. Dat is een ervaring die je in het zuiden niet snel zult ervaren.

Beleef een schitterende Noorderlicht vakantie met Xplore The North

Een vakantie naar het hoge noorden is natuurlijk minder gemakkelijk dan een vakantie naar het zuiden. Het is minder toeristisch in Lapland, maar dat is meteen ook de charme natuurlijk. Via Xplore The North kun je een zeer geslaagde Noorderlicht vakantie boeken. Xplore The North is een kleinschalige organisatie en is al vele jaren bezig om mensen een fijne tijd aan te bieden in Lapland. De nadruk ligt dus op kleinschalige en avontuurlijke Noorderlicht vakanties. Je kunt overnachten in verschillende lodges midden in de winterse natuur. Zoals gezegd kun je het beste in de winterperiode een Noorderlicht vakantie boeken, want dan heb je de meeste kans om het Noorderlicht ook daadwerkelijk te aanschouwen.

Waarom Xplore The North?

Hieronder vind je een aantal goede redenen waarom het een goed idee is om te kiezen voor een Noorderlicht vakantie via Xplore The North:

 • Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Nederlandstalige hosts
 • Plaatselijke gidsen
 • Warme no-nonsense aanpak
 • De beste kans op noorderlicht, zeer noordelijke ligging middenin de Aurora zone
 • Lees meer..