Afgelopen zomer heb ik een vakantie geboekt naar Alaska. De reis heb ik samen laten stellen door de reisorganisatie Wild Alaska. Rob & Gudrun, de eigenaren van Wild Alaska, hebben enorm veel kennis van het gebied. Ze hebben dan ook al 10 jaar ervaring in de avontuurlijke reisbranche. Het was werkelijk een droom vakantie door Alaska. Ik heb deelgenomen aan een groepsreis wat voor mij persoonlijk veel voordelen had. Ik zoek altijd naar een goede balans tussen rust en activiteiten doen tijdens vakanties. Al helemaal tijdens deze once in a lifetime experience: op vakantie naar Alaska, wilde ik genoeg activiteiten ondernemen.

Wildlife tijdens vakantie Alaska

Ik had een druk programma tijdens mijn vakantie in Alaska. Zo heb ik deelgenomen aan de:

  • Denali Wildlife Tour
  • De Kenai Fjords Wildlife Cruise
  • De Bushplane Mount Denali Tour

De Denali Wildlife Tour was heel bijzonder. Deze laat nog steeds de diepste indruk achter. Het aantal wilde dieren dat ik gespot heb tijdens deze bustour is niet op twee handen na te tellen. Diverse beersoorten en vogels, elanden, bergschapen en wolven heb ik mogen aanschouwen. Het was geen tour met een gids. Echter was onze buschauffeur zo enorm enthousiast dat hij gedurende de rit veel toelichtte over het gebied en de habitat van de dieren. Het was een heldere dag waarbij we goed uitzicht hadden op de Mount Denali. In één woord: indrukwekkend! Een andere onvergetelijke ervaring was de Kenai Fjords Wildlife cruise. Tijdens deze rondvaart heb ik echt genoten van een spectaculair uitzicht. Ongelofelijk hoe rustgevend het deinen op de oceaan is. Ook al werd van tevoren gezegd dat de kans klein is dat je grote zoogdieren zou spotten, hebben we kennisgemaakt met een enorme walvis. Alsof dit nog niet genoeg was, doken een paar minuten later zeeleeuwen, papegaaiduikers en zeearenden op. Later vertelden ze ons dat in de zomermaanden het havenstadje Seward, vanuit waar we vertrokken, blijkbaar een thuishaven is voor bultrugwalvissen. Ik kan je dus aanraden om in de zomer je vakantie naar Alaska te boeken. Het was erg goed geregeld. Zo werden we op tijd vanuit ons hotel opgehaald en recht voor de cruise afgezet. Je bent een halve dag onder de pannen waarbij alles erop en eraan is geregeld voor 209 euro per persoon. Zo was een lekkere lunch inbegrepen. Tot slot heb ik tijdens mijn vakantie in Alaska ook nog genoten van een tour per watervliegtour: de Bushplane Mount Denali Tour. Tijdens deze vliegreis heb je een uniek uitzicht op de Mount Denali en land je ook nog eens op een gletsjermeer. De Mount Denali is 6190 meter hoog en daarmee de hoogste bergtop van Noord-Amerika. De reis startte vanuit een prachtig, idyllisch Fish Lake langs de Talkeetna Spur Road. Het is een relatief korte tour van 1 uur waarbij je prachtige aangezichten mag aanschouwen op de gehele Alaska range. Dit betekent imposante ijswanden, steile kliffen en eindeloze gletsjertongen. Ook heb ik indrukwekkende arends gespot tijdens deze tour. Ik kan je zeggen deze vliegreis maakt je vakantie naar Alaska compleet.

Hiking door Alaska

Zoals ik eerder aangaf ben ik een echte actieveling op vakantie. Dus tijdens mijn vakantie door Alaska kon een hike dan ook zeker niet ontbreken. De Root Glacier HIke is een tocht die je mijn inziens nergens anders mee kan maken. Je loopt urenlang op het blauwe gletsjerijs omgeven door immense gebergtes. De hele tour wordt uiteraard professioneel begeleid en is uiterst veilig. Ik kan deze hike voor zowel jong als oud aanraden, want onze groep bestond ook uit personen met zeer uiteenlopende leeftijden. Kortom mocht je overwegen een vakantie naar Alaska te boeken; boek vooral bij Wild Alaska. Een onvergetelijke vakantie naar Alaska is verzekerd!