Dé netwerkgelegenheid voor bedrijven

Golf heeft een reputatie hoog te houden als typische netwerksport voor zakelijke professionals. En die reputatie is zeker niet onterecht. Want daar waar het bij andere sporten vaak rennen, vliegen en beuken is, vormt de golfbaan een oase van rust en is het de ideale plek voor een goed gesprek in een ontspannen setting.

Talloze ondernemers die zich aanmelden bij een golfclub, doen hier waardevolle zakelijke connecties op. Deze contacten leiden in een later stadium soms tot grote opdrachten. Sommige zakenmensen zien golfen daarom vooral als een zakelijke investering. Maar voor de meeste golfers staat de liefde voor het spelletje nog altijd voorop en is zakelijk gewin slechts een prettige bijkomstigheid.

Toevallige ontmoetingen op de golfbaan

De meeste ontmoetingen spelen zich op de golfbaan bij toeval af. Op veel banen is het voor meerdere mensen tegelijkertijd toegestaan om te spelen, waardoor je elkaar in de praktijk al snel tegen het lijf loopt. En ondanks dat jij je concentreert op je eigen spel, is het natuurlijk gezellig om even een praatje te maken met andere liefhebbers.

Niet alleen in persoonlijk opzicht, maar ook op zakelijk vlak leer je andere mensen zo goed kennen. De golfbaan is een afspiegeling van de maatschappij en ondernemers uit allerlei branches zijn hier te vinden. Hierdoor ontmoet je altijd wel personen waarvoor jij iets kunt betekenen, of natuurlijk andersom.

Netwerken tijdens evenementen van golfclub

Wanneer je vaak op de golfbaan staat, is het verreweg het voordeligst om jezelf aan te sluiten bij een golfclub. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je goedkoper en vaker van de baan gebruik kunt maken, maar ook kun je hierdoor meedoen aan tal van leuke evenementen. Denk hierbij onder meer aan wedstrijden, etentjes, feesten en borrels.

En laat dit nu net de ideale gelegenheden zijn om naar hartenlust te netwerken. Golf is vooral een bijzonder sociale sport en misschien is dit wel de reden dat het zijn reputatie als netwerksport heeft verdiend. Netwerken op de golfclub biedt verschillende voordelen, want je combineert jouw zakelijke belangen met aangenaam gezelschap met een gedeelde passie.

Netwerkborrels in de vorm van een golfles

Niet alleen ontstaat netwerken op de golfclub spontaan, maar ook worden er speciale netwerkevenementen georganiseerd rondom de golfsport. Zeer populair zijn bijvoorbeeld netwerkbijeenkomsten in de vorm van een golfles. Zo kunnen alle deelnemers hun golfvaardigheidsbewijs (GVB) halen en tegelijkertijd nieuwe contacten opdoen.

Op de website van Five Nations vind je een overzicht van de beste bedrijven die allemaal een passie hebben voor de golfsport. Het aantal branches is net zo gevarieerd als de mensen die je dagelijks tegenkomt op de golfbaan. Deze door ons speciaal geselecteerde ondernemers koppelen een uitmuntende kwaliteit bovendien aan zeer concurrerende prijzen.

Reageren is niet mogelijk